• Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Ki Mit Tud 2010. összefoglaló: Ez történt a 3 hét alatt

Nyomtatás

Sikeresen véget ért a 2010. évi Ki Mit Tud, melynek során nagyon színvonalas produkcókat láthatott a kilátogató nagyérdemű.

Kellemes meglepetésként ért minket, hogy a vártnál nagyobb volt az igény.A legtöbb előadó a környékbeli településekről érkezett, azonban a verseny híre a Komárom-Esztergom megyei Tatabányára, valamint a szlovákiai Helembára is eljutott.

 

A rendezvényre szakmai zsűrit választottunk Balázs Ildikó, Járik László, Lakatos József, Hugyecz Péter és Fekete Róbert személyében, akik nemcsak pontozással, hanem szakmai észrevételeikkel, tanácsaikkal segítették a résztvevők fejlődését.


Az elődöntők során emléklappal köszöntük meg az előadóknak a színvonalas szereplést. A döntőn minden kategóriában az első, második és harmadik helyezetteket serleggel és oklevéllel díjaztuk, továbbá a kategóriák első helyezettjei egy értékes ajándékcsomagot is kaptak. A részvételt minden fellépőnek egy táblacsokoládéval köszöntük meg.
Az elődöntők és a döntő során öröm volt látni, hogy a tehetségesebbnél tehetségesebb előadók milyen izgalommal és örömmel készültek a szereplésekre.

A fordulók során a fellépők fantasztikus előadásaikkal nemcsak elkápráztatták a zsűrit és a közönséget, hanem remek hangulatot is varázsoltak. A zsűri döntése sokszor igen nehéz volt. Ezt igazolja, hogy többen azonos pontszámot kaptak, így sok esetben holtverseny alakult ki.

A döntőben az alábbi eredmények születtek:
 
Vers és próza kategória:
I.helyezett: Bartuszek Petra
II.helyezett: Kurta Gábor
III. helyezett:Benedek Józsefné
 
Csoportos ének kategória:
I.helyezett: Őszi Rózsák Asszonykórus
II. helyezett: Zebegényi Szőnyi IstvánÁlt. Isk. Napraforgó Énekkara
III. helyezett: Vámosmikolai Nyugdíjas Hagyományőrző Dalkör
 
Tánc kategória:
I. helyezett: Tűzrózsa
II. helyezett: HorváthMiklós
III. helyezett: Danubius Táncegyüttes Majorette

Egyéni ének kategória:
I. helyezett: Tóth Gabriella
II. helyezett: Együd Kamilla
III. helyezett: Szórád Józsefné

Amatőr színjátszás kategória:
I.helyezett: Ipolytölgyesi Baráti Társ. Felnőtt Amatőr Színját. Csoport
II. helyezett: Márianosztrai Általános Tagiskola 5. osztálya
III. helyezett: Bernecebaráti Hagyományőrző Csoport

A rendezvényszervezőinek nevében szeretnék köszönetet mondani Dudás Nándor és Gyenes Zoltán polgármester uraknak a segítő együttműködésükért, a fellépőknek a részvételért, a zsűrinek a színvonalas értékelésért, a településeknek, hogy biztosították a helyszíneket, végül, de nem utolsó sorban a Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátusának a támogatásért, hiszen egyikük nélkül sem valósulhatott volna meg az idei Ki mit tud.


Összességében elmondhatjuk, hogy a 2010. évi kistérségi Ki mit tud remekül sikerült. Láthatjuk, hogy azilyen és hasonló jellegű rendezvényekre igény mutatkozik térségünkben, hiszen rengeteg tehetséges ember él itt. 


Kistérségünk régebben számos hagyománnyal és népszokással rendelkezett, mára azonban legtöbbjük feledésbe merült, csupán egy néhány maradt fenn. A kistérségi Ki mit tud legfőbb célja, hogy ezeket a szokásokat újraélesszük és ismertté tegyük. További cél, hogy a térségben legyen egy verseny, amelyen bárki részt vehet, megmutathatja miben tehetséges, esetleg ugródeszkaként használhatja a további sikerek felé. Ezért szeretnénk hagyományt teremteni és évről évre megrendezni a Kistérségi Ki mit tud-ot.


Sztruhár Anikó

Kistérségi Ifjúsági Iroda

Képek községeinkből

tesa5.JPG

Időjárás

TÁMOP 3.1.4 Szob

Névnapok

Ma 2024. április 19., péntek, Emma napja van. Holnap Tivadar napja lesz.

Szobi Kistérség Önkormányzatainak Többcélú Társulása, 2628 Szob, Szent Imre utca 12.

Copyright © 2024 Szobi Kistérség Önkormányzatainak Többcélú Társulása. Minden jog fenntartva. Designed by JoomlArt.com. A Joomla! a GNU/GPL licenc alatt kiadott szabad szoftver.
Fordította a Magyar Joomla! Felhasználók Nemzetközi Egyesülete
You are here: